7:19 PM
Merba Tat – Kişisel gelişim

Lisan: Türk

Formatı: .pdf

Sayfa sayı: 360

Boyut: 3,24 MB

İnsanoğlu, ilk çağlardan günümüze dek yaşamda kalabilmek için kendisini ve çevresini dönüştürmüş, bu dönüşüm sürecinde uygarlık düzeyinin yükselmesini sağlayan birçok yeniliği ortaya koymuştur. Bu noktada; keşfetme, icat etme, yenilik yaratma dürtülerinin kaynağı olan ve uygarlığın bugünkü konumunun mimarı insan beyninin önemi belirmektedir. Bilişsel kapasitesiyle düşünsel dünya ve hayal dünyasına ilişkin sınırsız olanaklara sahip insan beyni, çevresel uyaranların algılanması ve bu algıların zihinsel bağlamda dönüştürülerek işlevselleştirilmesini sağlayarak insanın yaşam koşulları uyarınca değisimini mümkün kılmaktadır. Öte yandan, beynin tam kapasitesiyle kullanımına ilişkin araştırmalar sürmekte, zihinsel gücün nasıl daha etkili ve verimli kullanılabileceği sorularına yanıt bulunmaya çalışılmaktadır.

Beynin yaratıcı potansiyelinden üst düzeyde yararlanma ve bu yolla yaşam üzerinde kontrol sahibi olma isteği, insanoğlunun kendisini gerçekleştirmesini ya da diger bir deyişle geliştirmesini sağlayacak arayışlara yönelmesine neden olmuştur. Günümüz insanı geçici ilişkiler örüntüsünün egemenliğindeki toplumsal yaşamında gelişen teknolojik olanakların yarattığı kolaylıkların da etkisiyle kendisini edilgen konumda görmeye başlamış, başarma güdüsünü tatmin etmek, genelden farklı olmak ve yaşamını daha anlamlı kılarak etken konuma gelmek için kişisel gelişim çalışmalarından yararlanmaya başlamıştır.

Kategori prefiksi: TR[5000] TR[5200] 

Category: Fəlsəfə, Psixologiya, Özünüinkişaf | Views: 434 | Added by: ADMIN-EKITAB | Tags: bedava pdf indir, turkce kitap indir bedava, bedava kitap indir, Merba Tat – Kişisel gelişim bedava , Merba Tat – Kişisel gelişim pdf | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
avatar